Masszázs típusok

MASSZÁZS TERÁPIA

A MASSZÁZS TERÁPIA csomag felépítését tekintve a klasszikus olajos svédmasszázsra vezethető vissza, de jellegét tekintve egy sportmasszázs, amely során az elsődleges cél a lágy részek terápiás masszázsa, amely során az izmok mélyebb és körültekintőbb átdolgozása és a megfelelő izomtónus beállítása történik. A kezelés a csípő, hát, vállöv és nyak területére tejed ki. Az alkalmazott technikák és fogások a klasszikus svédmasszázs fogásain túl ötvözik az ún. deep tissue, triggerpont, passzív köpöly és FDM lazítási technikákat, amelyek segítségével a fájdalmas izomcsomók, letapadások, görcsös állapotok oldhatók és helyreállítható a normál izomtónus.

Konkrét panasz esetén az SMT® Sportmanuálterápia módszerei szerint történik a kezelés, amelynek első lépése egy részletes állapotfelmérés. A felmérés részeként elvégzett neurodinamikai és reflex vizsgálatok valamint izomerő és egyéb funkcionális tesztek eredményeképp kiválasztható egy általánostól célirányosabb terápia. A kezelés részeként megtörténik az érintett diszfunkcionális testrészek mobilizációja, oldása, illetve szükség esetén az érintett területek lágy rész terápiája dinamikus köpöly, ART (active release) és Crack technikák alkalmazásával.

Kiváló választás az izmok karbantartására, akár sportolóként a versenyek vagy edzések utáni regeneráció elősegítésére és felgyorsítására, valamint teljesítményük fokozására, továbbá mozgáshiányos életmód mellett az egészséges izomtónus helyreállításához.

ENERGIA TERÁPIA

Az ENERGIA TERÁPIA csomag részeként stressz és feszültségoldó technikák alkalmazása történik kiegészítve energetikai, a testet energizáló kezelésekkel. A kezelés elején a fő csakrák harmonizálása történik illóolajok alkalmazása mellett, amely az emberi test fő energiaközpontjainak energizálását jelenti. Ezt követi vagy egy lélekmasszázs (holistic pulsing) vagy egy reiki alapkezelés. Mindkét kezelés célja a test energetikai rendszerének tisztítása. A kezelést hatékonyan kiegészítheti a külön kérhető vezetett légzés relaxáció, amely felépítését tekintve a mindfulness és jóga nidra módszereiből kölcsönöz. Ez a levezető technika szintén segíti a test energizálását és hozzásegít a mélyebb tudati szintek megtapasztalásához.

A lélekmasszázs módszere, mint terápiás kezelés Ausztráliából származik, az őslakosságtól. A történelmi fejlődése során jelenleg a lelki eredetű (pszichoszomatikus) betegségek kezelésére használatos. Minden sejtünk tárolja az összes információt, ami szervezetünk működéséhez szükséges, illetve azokat az információkat melyek életünk során értek minket. A pulzáló, és ringató lágy mozgások hatására aktiválódik a sejtemlékezet, és ennek következtében a sejtek visszatérnek helyes, rendeltetésszerű működésükhöz. A ringató mozgás hatására a kezelt személy már néhány perc után kellemes ellazulást érez. Ennek az ellazulásnak a hatására az energiarendszerben elkezdenek oldódni az áramlást akadályozó blokkok, a fokozódó energiaáramlás következtében a szervek működési készsége javul, az immunrendszer, az öngyógyító képességünk felerősödik. Amint az ellazulás tovább fokozódik, a kezelt személyek túlnyomó többsége módosult tudatállapotba kerül. Ebben az állapotban a tudatunk záródik, a tudattalanunk nyílik, ekkor lehetőség van az ott elnyomott blokkok felszínre hozására.

Kiváló választás mindenkinek, aki enerváltnak érzi magát vagy túlzott stressznek van kitéve a hétköznapokban és szeretné kiengedni a feszültséget és energizálni, egyensúlyba hozni testét, lelkét és szellemét.

KÖPÖLY TERÁPIA

A KÖPÖLY TERÁPIA csomag a teljes testre kiterjedő kezelés három különböző köpölytechnikát alkalmazva. A köpölytechnikák lényege a mélyizmok lazítása, valamint a gyulladásban levő izmok kezelése. A köpöly alatt kialakuló vákuum hatására a gyulladt területekből a pangó vér kiáramlik és a helyébe áram friss tápanyag dús vér elősegíti a gyulladás megszűnését. A letapadt, meghúzódott és rossz tónusú izmokban pedig a vákuum hatására újra megnyílnak az elzáródott kapillárisok, amely szintén az izom vérellátását és ezáltal teljesítőképességét növeli, helyreállítja a normál izomtónust és megszünteti a fájdalmat. A kezelés során a test összes főbb izomcsoportja kezelésben részesül. Passzív technikáknál a test nyugalomban van, ilyenkor a köpöly statikusan van a kezelt testrészen. Dinamikus technikák alkalmazásakor a köpölyök felhelyezése után különböző aktív mozgással segítjük a kezelt testrész lazítását. Csúszóköpöly technikák esetén a mozgatott köpöllyel a fasciális jellegű panaszok kezelése történhet nagy hatékonysággal és mindemellett segíti a bőr rugalmasságának megtartását, valamint cellulitis bontó hatása is jelentős.

Kiváló választás az izmok karbantartására, akár sportolóként a versenyek vagy edzések utáni regeneráció elősegítésére és felgyorsítására, valamint teljesítményük fokozására, továbbá mozgáshiányos életmód mellett az egészséges izomtónus helyreállításához.